Translation missing: nl.icons.screen_reader.chevron Translation missing: nl.icons.screen_reader.chevron
Nederlands Translation missing: nl.icons.screen_reader.chevron
Translation missing: nl.icons.screen_reader.header-account-icon
Fidget ring Damaris jewellery

De Fidget Ring: Meer dan een sieraad

De Fidget Ring: Meer dan een sieraad

In onze snelle wereld, waar we constant worden overspoeld met prikkels en informatie, is het belangrijker dan ooit om momenten van rust te vinden. Stress, angst en concentratieproblemen kunnen een grote rol spelen in ons dagelijks leven. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen die discreet en stijlvol verlichting kunnen bieden: fidget ringen

Een fidget ring is meer dan een simpel sieraad. Het is een ring met een draaibaar element die je helpt om van je rusteloosheid af te komen en focus en concentratie verhoogt. Door het draaien of friemelen aan de ring heb je niet continue de neiging om naar afleiding te zoeken 

De wetenschap achter fidget ringen

De positieve effecten van fidget ringen zijn niet zomaar toeval. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat tactiele stimulatie een aantal belangrijke voordelen kan hebben:

 • Vermindering van stress en angst: De herhalende bewegingen van het draaien met de fidget ring kunnen het stresshormoon cortisol verlagen en het gelukshormoon serotonine verhogen. Dit kan leiden tot een gevoel van rust en kalmte.
 • Verbeterde concentratie: Draaien aan de fidget ring kan helpen om afleiding te blokkeren en de focus te verhogen. Dit kan nuttig zijn tijdens hoorcolleges of lange meetings om je beter te kunnen concentreren zonder afleiding te zoeken.
 • Vermindering van symptomen van ADHD en ADD: De mentale stimulatie van fidget ringen kan helpen om symptomen van ADHD en ADD te verminderen, zoals hyperactiviteit, impulsiviteit en aandachtsproblemen.
 • Verhoogde sensorische input: Voor mensen met zintuiglijke gevoeligheid of onrust kan draaien aan de fidget ring een kalmerend en ontspannend effect hebben.

Voor wie zijn fidget ringen geschikt?

Fidget ringen zijn gemaakt voor mensen die last van onder andere een rusteloos gevoel hebben als ze stil zitten. Sommige mensen bijten op hun nagels en sommige mensen zitten te draaien op hun stoel. Eigenlijk kan iedereen een fidget ring gebruiken. Je kan ze ook gebruiken om gewoon lekker te draaien zonder achterliggende gedachte.

 • Mensen met stress en angst: Fidget ringen kunnen een waardevolle tool zijn om met stress, paniekaanvallen en sociale angst om te gaan.
 • Mensen met ADHD of ADD: De bewegings stimulatie van fidget ringen kan helpen om symptomen van ADHD en ADD te verminderen.
 • Studenten en professionals: Fidget ringen kunnen de concentratie en focus verhogen tijdens het studeren, werken of vergaderen.
 • Mensen met zintuiglijke gevoeligheid: Fidget ringen kunnen een kalmerend en ontspannend effect hebben voor mensen met zintuiglijke overbelasting of tactiele onrust.
 • Mensen die last hebben van een onrustig gevoel: Iedereen die baat heeft bij een moment van rust en kalmte in hun drukke leven.
 • Gewoon iedereen: Iedereen kan gebruik maken van een fidget ring, er hoeft niet een bepaalde reden achter te zitten. Leuk is het in ieder geval wel!

Hoe kies je de juiste fidget ring?

Bij Damaris Jewellery hebben we veel verschillende fidget ringen. Alle ringen die op onze website staan zijn ook nog eens verstelbaar.

 • Design: Kies een ringontwerp dat je aanspreekt en dat past bij jouw stijl. Er zijn fidget ringen in diverse vormen, kleuren en materialen, dus er is voor ieder wat wils. Veel ringen hebben een bloemetje als draaibaar element
 • Materiaal: Fidget ringen zijn verkrijgbaar in voornamelijk RVS. RVS is een duurzaam en sterk materiaal waardoor je ring lang mooi blijft. RVS is goed te onderhouden en staat eigenlijk bij alle soorten kleding mooi. 
 • Verstelbaarheid: Bij Damaris Jewellery heb je geen last van ringen die niet helemaal lekker passen. Al onze fidget ringen zijn verstelbaar, zodat de ring altijd past!

De perfecte fidget ring voor jou

De perfecte fidget ring is er voor iedereen. Door rekening te houden met je eigen behoeften en voorkeuren, kun je de ideale ring vinden om je te helpen ontspannen, te concentreren en je zintuigen te prikkelen. Mocht je vragen hebben over het uitzoeken van een ring, neem dan contact met ons op!