Translation missing: nl.icons.screen_reader.chevron Translation missing: nl.icons.screen_reader.chevron
Nederlands Translation missing: nl.icons.screen_reader.chevron
Translation missing: nl.icons.screen_reader.header-account-icon
Goud vermeil

Wat is goud vermeil?

Wat is goud Vermeil?

Als je op zoek bent naar sieraden die er mooi uitzien en ook nog eens duurzaam zijn, dan is goud vermeil een uitstekende optie. In deze blog leggen we uit wat goud vermeil is, de voordelen ervan ten opzichte van gold plated sieraden, en waarom het een verantwoorde en duurzame keuze is voor iedereen die van sieraden houdt.

Wat is Goud Vermeil?

Goud vermeil, uitgesproken als 'ver-mei', is een speciale soort vergulde sieraden. Het bestaat uit een basis van sterling zilver die bedekt is met een dikke laag goud. Om officieel als goud vermeil te worden beschouwd, moet de goudlaag minstens 2,5 micron dik zijn en minstens 10 karaat goud bevatten, hoewel het vaak 14 karaat of hoger is.

Samenstelling van Goud Vermeil

 1. Kern: Sterling zilver (92,5% puur zilver gemengd met 7,5% andere metalen zoals koper).
 2. Goudlaag: Minstens 2,5 micron dik, meestal 14 karaat tot 24 karaat goud.

Deze samenstelling maakt goud vermeil anders dan gewone vergulde sieraden, die vaak een dunne laag goud over goedkopere metalen zoals messing of roestvrij staal hebben.

Voordelen van Goud Vermeil ten opzichte van Gold Plated Sieraden

Goud vermeil biedt veel voordelen ten opzichte van gold plated sieraden. Hier zijn de belangrijkste verschillen en voordelen:

1. Duurzaamheid

Goud Vermeil:

 • Dikkere goudlaag: De goudlaag bij vermeil is minstens 2,5 micron dik, wat veel dikker is dan bij standaard gold plated sieraden, die meestal slechts 0,5 micron dik zijn.
 • Kern van sterling zilver: De kern van sterling zilver maakt goud vermeil sieraden veel duurzamer en minder gevoelig voor beschadigingen dan de goedkopere metalen die vaak worden gebruikt voor gold plated sieraden.

Gold Plated:

 • Dunnere goudlaag: Gold plated sieraden hebben vaak een dunne laag goud die sneller kan slijten en vervagen.
 • Goedkopere basismetalen: De kern van gold plated sieraden is vaak gemaakt van goedkope metalen zoals messing, die minder duurzaam zijn en allergische reacties kunnen veroorzaken. Maar wees niet bang, de gold plated sieraden van Damaris Jewellery hebben altijd een basismateriaal van 925 sterling zilver.

2. Hypoallergeen

Goud Vermeil:

 • Hypoallergeen: Door de kern van sterling zilver zijn goud vermeil sieraden hypoallergeen en geschikt voor mensen met een gevoelige huid of nikkelallergieën.

Gold Plated:

 • Allergieën: Gold plated sieraden kunnen basismetalen bevatten die allergische reacties veroorzaken, zoals nikkel of koper.

3. Mooie Uitstraling

Goud Vermeil:

 • Rijkere uitstraling: De dikkere goudlaag en de hoogwaardige materialen geven goud vermeil sieraden een rijke, luxe uitstraling die moeilijk te onderscheiden is van massief goud.

Gold Plated:

 • Snellere slijtage: De dunne goudlaag kan snel slijten, waardoor de sieraden hun glans en luxe uitstraling verliezen.

4. Waarde en Investering

Goud Vermeil:

 • Waarde: Hoewel goud vermeil sieraden betaalbaarder zijn dan massief goud, behouden ze een aanzienlijke waarde dankzij de gebruikte edelmetalen.

Gold Plated:

 • Lagere waarde: Gold plated sieraden hebben vaak een lagere waarde door de dunne goudlaag en de goedkopere basismetalen.

Waarom Goud Vermeil een Duurzame Keuze is

Naast de genoemde voordelen biedt goud vermeil ook duurzaamheid, zowel in termen van levensduur als milieuvriendelijkheid. Hier zijn enkele redenen waarom goud vermeil een duurzame keuze is:

1. Langere Levensduur

Goud vermeil sieraden gaan veel langer mee dan gold plated sieraden dankzij de dikkere goudlaag en de kern van sterling zilver. Dit betekent dat je minder vaak nieuwe sieraden hoeft te kopen, wat bijdraagt aan minder consumptie en afval.

2. Gerecyclede Materialen

Veel fabrikanten van goud vermeil gebruiken gerecyclede edelmetalen, zowel voor de zilveren kern als voor de gouden laag. Dit vermindert de vraag naar nieuw gedolven metalen en helpt de impact op het milieu te minimaliseren.

3. Verantwoordelijke Productie

Fabrikanten die goud vermeil sieraden produceren, werken vaak samen met leveranciers die transparant zijn over hun praktijken en die zich inzetten voor ethische en duurzame productie. Dit betekent eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden voor de werknemers in de toeleveringsketen.

4. Minder Schadelijke Stoffen

De productiemethoden voor goud vermeil gebruiken minder schadelijke chemicaliën en genereren minder afval dan de methoden die vaak worden gebruikt voor goedkopere, vergulde sieraden. Dit draagt bij aan een schonere en duurzamere productieomgeving.

5. Milieuvriendelijke Verpakkingen

Veel merken die goud vermeil sieraden aanbieden, maken ook gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen. Dit omvat gerecycleerde en recyclebare materialen, evenals minimalistische verpakkingsoplossingen die afval verminderen.

Hoe Zorg Je voor Goud Vermeil Sieraden?

Om ervoor te zorgen dat je goud vermeil sieraden hun glans en schoonheid behouden, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Hier zijn enkele tips:

1. Vermijd Blootstelling aan Chemicaliën

Chemische stoffen zoals parfum, lotion en haarspray kunnen de goudlaag aantasten. Breng je sieraden pas aan nadat je je beauty routine hebt afgerond.

2. Regelmatig Schoonmaken

Maak je sieraden regelmatig schoon met een zachte doek en lauw water. Vermijd schurende reinigingsmiddelen of borstels die de goudlaag kunnen beschadigen.

3. Bewaar op een Droge Plaats

Bewaar je goud vermeil sieraden in een droge, koele omgeving, bij voorkeur in een luchtdichte sieradendoos of zakje om oxidatie te voorkomen.

4. Voorzichtigheid bij Dagelijkse Activiteiten

Doe je sieraden af bij het sporten, douchen of zwemmen om schade door zweet, water en chemicaliën te voorkomen.

Conclusie

Goud vermeil biedt een perfecte balans tussen luxe en duurzaamheid. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar sieraden die zowel mooi als milieuvriendelijk zijn. Met de juiste zorg kunnen goud vermeil sieraden jarenlang meegaan, waardoor ze een waardevolle en duurzame toevoeging zijn aan elke sieradencollectie. Of je nu op zoek bent naar een prachtig cadeau of jezelf wilt verwennen, goud vermeil sieraden zijn de ideale keuze voor tijdloze schoonheid en verantwoorde luxe.