Translation missing: nl.icons.screen_reader.chevron Translation missing: nl.icons.screen_reader.chevron
Nederlands Translation missing: nl.icons.screen_reader.chevron
Translation missing: nl.icons.screen_reader.header-account-icon
kinder oorbellen

Op zoek naar kinder oorbellen: Een uitdagende missie

Op zoek naar kinder oorbellen: Een uitdagende missie

Oorbellen zijn een prachtige manier om de outfit van je kind af te ronden en een vleugje persoonlijkheid toe te voegen. Maar met zoveel verschillende stijlen en materialen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om de perfecte oorbellen voor je kind te vinden. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over kinder oorbellen, van de verschillende soorten oorbellen tot tips om de juiste maat te kiezen.

Soorten oorbellen voor kinderen:

 • Stekers: Dit zijn de meest populaire oorbellen voor kinderen. Ze zijn klein, eenvoudig en comfortabel om te dragen. Stekers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en met verschillende versieringen, zoals steentjes, hartjes of kleine figuurtjes.
 • Hangers: Hangers zijn oorbellen die aan een haakje aan het oor hangen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, van parels tot zwierige vlinders. Hangers zijn een leuke manier om een vleugje glamour toe te voegen aan de outfit van je kind.
 • Huggies: Huggies zijn ronde oorbellen die door het oorlel worden gestoken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en materialen, zoals goud, zilver en titanium. Huggies zijn een klassieke keuze die altijd in de mode is.

  Tips om de juiste maat oorbellen te kiezen:

  • Meet de oorlel van je kind. De lengte van de oorbel moet iets korter zijn dan de lengte van de oorlel. De diameter van de oorbellen staan vermeld bij het kopje "Maat & gewicht" bij de oorbellen.
  • Kies voor oorbellen met een stevige sluiting. Zo voorkom je dat ze verloren gaan. De meeste huggie oorbellen hebben een stevige kliksluiting
  • Let op het materiaal van de oorbellen. Kies voor nikkelvrije materialen om allergieën te voorkomen. De sieraden bij Damaris Jewellery zijn allemaal nikkelvrij! 
  • Vraag je kind wat hij of zij leuk vindt. Kinderen hebben hun eigen voorkeuren als het om sieraden gaat.

  Kinder oorbellen: een cadeau voor elke gelegenheid:

  Oorbellen zijn een perfect cadeau voor elke gelegenheid, zoals een verjaardag, Sinterklaas of Kerst. Je kunt ze ook cadeau geven als je kind een tandje wisselt of naar school gaat. Mijn persoonlijke favoriet is een gelijk setje met jou en je kind.

  Veiligheid voorop:

  Het is belangrijk om te controleren of de oorbellen die je voor je kind koopt scherpe randen of punten hebben. Vermijd ook oorbellen met kleine onderdelen die los kunnen raken en ingeslikt kunnen worden.

  Op welke leeftijd oorbellen voor je kind?

  De leeftijd waarop je kind oorbellen kan dragen is een persoonlijke keuze. Er is geen wettelijke minimumleeftijd voor het laten schieten van gaatjes in de oren van kinderen. Sommige ouders kiezen ervoor om oorbellen te laten schieten bij hun baby of peuter, terwijl anderen wachten tot hun kind wat ouder is.

  Factoren om te overwegen:

  • De leeftijd van je kind: Kinderen jonger dan 3 jaar zijn zich nog niet bewust van de waarde van hun oorbellen en kunnen ze eruit trekken of per ongeluk beschadigen.
  • De ontwikkeling van je kind: Sommige kinderen zijn motorisch onhandig en kunnen moeite hebben om hun oorbellen schoon te houden.
  • De pijnbeleving van je kind: Het laten schieten van gaatjes in de oren kan pijnlijk zijn. Sommige kinderen zijn gevoeliger voor pijn dan anderen.
  • Jouw eigen gevoel: Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt bij de beslissing om oorbellen bij je kind te laten schieten.

  Tot slot:

  Oorbellen zijn een leuke en eenvoudige manier om de outfit van je kind af te ronden. Met de tips in deze blog kun je de perfecte oorbellen voor je kind vinden.

  Extra tips:

  • Laat je kind oorbellen dragen als ze oud genoeg zijn om ze zelf te verzorgen.
  • Leer je kind hoe ze hun oorbellen schoon moeten maken.
  • Bewaar de oorbellen van je kind in een doosje of zakje.